Casa Vlad Dracul

Adresa : str. Cositorarilor, nr.5, Sighisoara
         web : http://www.casavladdracul.ro
 
Casa unde s-a nascut Vlad Dracul este chiar in inima cetatii Sighisoara,in imediata vecinatate a Turnului cu Ceas, asa ca nu trece peste acest obiectiv turistic! 
Daca iti este foame, vei fi surprins sa constati ca se poate si manca la Casa Vlad Dracul pentru ca aceasta casa este in incinta Restaurantului Casa Vlad Dracul!
Domnitorul Vlad Dracul a locuit la Sighisoara in casa din actuala Piata a Muzeului. Prezenta sa este atestata prin celebra fresca "portretul cu turban" aflat pe peretele de vest a salonlui de la primul etaj. Fresca prezinta 4 personaje, dintre care unul feminin si unul in costum oriental cu turban (domnitorul Vlad Dracul).
Prezenta lui Vlad Dracul la Sighisoara intre anii 1431-1436 este atestata prin doua scrisori :
- sfarsitul anului 1431 , in care cerea sprijinul brasovenilor pentru ocuparea tronului Tarii Romanesti " ... si saghisorenii vin cu mine"
- anul 1436, le cerea tot brasovenilor sa trimita la Sighisoara instrumentarul necesar unei monetarii " ... drept aceea au priceput pargarii din Seghisara ca vreau sa mut herghia(monetaria) de la voi". Aici a batut ducatii de argint cu insemenele sale : pajura cu cruce pe avers si dragonul pe revers.
In anul 1431, primeste de la imparatul Sigismund de Luxemburg ordinul Dragonului, iar de aici va deriva si numele de Vlad Dracul.
In aceasta casa s-a nascut cel ce avea sa schimbe istoria Tarii Romanesti si sa ramana in mintea poporului roman ca un domnitor neindurator si crud : Vlad Tepes.
Atmosfera apasatoare, mobilierul vechi si muzica te vor face sa-ti inghete sangele in vene. Iar daca esti cuminte, poate vei simti muscatura contelui Dracula in gatul tau!